Kahramanmaraş'ta Üç Yangın: İtfaiyeden Hızlı Müdahale
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş'ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde peş peşe meydana gelen yangınlar, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.
İlk yangın, Onikişubat ilçesi Akçakoyunlu Mahallesi'ndeki bir ikamette çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Aynı gün içerisinde, Dulkadiroğlu ilçesi Mağralı Mahallesi'nde bir iş yerinde ve seyir halindeki hafif ticari bir araçta da yangınlar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde yangınlar büyümeden söndürüldü. Bu olaylarda bir kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı ve çeşitli maddi hasarlar oluştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, özellikle kış aylarında artan yangın riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, soba ve elektrikli ısıtıcıların kullanımında gerekli tedbirlerin alınmasının hayati önem taşıdığını belirterek, alınacak basit önlemlerle can ve mal kayıplarının önlenebileceğini vurguladı.
Bu tür üzücü olayların tekrar yaşanmaması için vatandaşların daha duyarlı ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.