Kahramanmaraş’ta Turgut Özal Bulvarı Akıllı Kavşakların Ardından Yeşilleniyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat ilçesinin en yoğun yollarından biri olan Turgut Özal Bulvarı’nda akıllı kavşak uygulamalarının ardından peyzaj düzenlemelerine başladı. Bu çalışmalar, bulvarın daha modern bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara konforlu seyahat imkânı sunmak amacıyla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turgut Özal Bulvarı, Tekerek ve Üngüt mahalleleri arasında önemli bir ulaşım güzergahı olarak biliniyor. Gerçekleştirilen akıllı kavşak uygulamalarının ardından, bu arterde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları da başladı.
Yeşil Alan ve Kent Estetiği
Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nün koordinesindeki ekipler, bulvarda toprak tesviye, bitkilendirme ve sulama sistemlerinin montajını gerçekleştiriyor. Yoğun bir şekilde sürdürülen bu peyzaj uygulamaları ile Turgut Özal Bulvarı, yeşillendirilerek estetik bir görünüm kazandırılıyor. Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada, şehir genelinde gerçekleştirilen peyzaj uygulamaları sayesinde modern bir kentsel dokunun oluşturulmasının yanı sıra çevresel değerlerin korunarak şehrin geleceğine yatırım yapıldığını belirtti.
Bu çalışmalar, hem çevreye duyarlı bir yaklaşım sergiliyor hem de Kahramanmaraş'ın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.