Kahramanmaraş'ta Termometreler 50’yi Gördü: Elektrik Kullanımı Tarihi Zirvede
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş ve Adıyaman Kavruluyor: Aşırı Sıcaklar Elektrik Tüketimini Rekor Düzeye Taşıdı
Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcak hava dalgası, elektrik tüketiminde rekor artışlara yol açtı. 25 Temmuz 2025 tarihinde Türkiye tarihinin en yüksek sıcaklık değerlerinden biri kaydedildi. Meteoroloji verilerine göre termometreler Türkiye’de yer yer 50.0 dereceyi gösterdi. Bu aşırı sıcaklıklar sadece bireylerin sağlığını değil, enerji altyapılarını da zorluyor.
Sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların serinleme ihtiyacı da önemli ölçüde arttı. Özellikle klima ve soğutucu cihazların yoğun şekilde kullanılması, ülke genelinde elektrik talebini de zirveye taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, 24 Temmuz 2025 tarihinde Türkiye genelinde 1 milyon 228 bin 869 megavat saat ile tüm zamanların günlük bazda en yüksek elektrik tüketimi kayda geçti.
Bu durum, bazı bölgelerde elektrik şebekeleri üzerinde de yoğun bir yük oluşturdu. Konuyla ilgili AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, yüksek sıcaklıkların yarattığı yüklenmelere karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sıcak hava koşullarının etkisiyle bölgemizde klima ve soğutucu cihaz kullanımı önemli oranda artmış, bu durum elektrik şebekelerimizin ve trafolarımızın aşırı yüklenmesine neden olmuştur. Ancak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına saha ekiplerimiz 7/24 esasına göre teyakkuz halindedir. Meydana gelen tüm sorunlara en kısa sürede müdahale edilmekte, enerji arzının kesintisiz sürdürülmesi için yoğun bir çaba gösterilmektedir.”
Yetkililer, yaşanan sıcak hava dalgasının bir süre daha bölgede etkili olmasını beklediklerini ifade etti.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.