Kahramanmaraş'ta Telefon Dolandırıcılarına Darbe: 8 Tutuklama!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir operasyon düzenleyerek telefon dolandırıcılarına yönelik etkili bir darbe vurdu. Operasyon sonucunda, kendilerini müşteri hizmetleri olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 9 kişiden 8'i tutuklanırken, yaklaşık 30 Milyon TL'lik vurgun engellendi.
Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışma sonucunda ortaya çıkan operasyon, bilişim sistemine girme ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına karşı düzenlendi. Şüphelilerin, vatandaşlardan gelen güvenlik kodlarını ele geçirip WhatsApp hesaplarına sızarak para taleplerinde bulundukları tespit edildi. Operasyon esnasında, çok sayıda dijital materyal, yabancı uyruklu şahıslara ait sim kartlar, ruhsatsız tabanca ve fişeklere el konuldu.
Operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet yetkilileri, operasyonların süreceğini ve siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.