Kahramanmaraş’ta Suçlulara Geçit Yok: 1 Haftada 134 Gözaltı!
Kahramanmaraş HaberleriUyuşturucu ve Hırsızlık Operasyonlarında Büyük Başarı: Kahramanmaraş’ta 134 Şüpheli Yakalandı
Kahramanmaraş polisi, Nisan ayının ortasında gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonlarla suç örgütlerine göz açtırmadı. 14-21 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, 134 şüpheli yakalanarak adalet önüne çıkarıldı.
Emniyet güçlerinin titiz çalışmaları sonucu;
-
Uyuşturucu ticaretine karıştığı tespit edilen 42 kişi,
-
Farklı suçlardan aranan 76 zanlı,
-
İşyeri ve konut hırsızlığı olaylarına karışan 16 kişi olmak üzere toplam 134 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma sürecinde bu kişilerden 88’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Operasyonlarda ele geçirilen suç unsurları ise dikkat çekici boyutta:
-
37,5 gram metamfetamin,
-
260 gramdan fazla bonzai,
-
1,5 gram bonzai hammaddesi,
-
666 adet reçetesiz sentetik hap,
-
640 kaçak dolu sigara paketi,
-
3 ruhsatsız tabanca ve 2 ruhsatsız av tüfeği.
Öte yandan, trafik timleri de kentteki gürültü ve güvenlik ihlallerine karşı etkin denetimler gerçekleştirdi. Sonuç olarak;
-
153 araca yüksek sesli müzik,
-
76 araca abartılı egzoz kullanımı,
-
533 kişiye ise ehliyetsiz araç kullanımı nedeniyle cezai işlem uygulandı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.