© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Özel Gereksinimli Vatandaşlara Engelsiz Sinema Keyfi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tüm engel gruplarına uygun şekilde uyarlanan “7. Koğuştaki Mucize” filmini NFK Kültür Merkezi’nde özel gereksinimli vatandaşlarla buluşturdu. Etkinliğe katılan özel gereksinimli bireyler ve aileleri, kendilerini gözeten bu hassasiyet dolu organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toplumun her kesimine yönelik sosyal projeleriyle dikkat çeken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşlara yönelik anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, tüm engel gruplarına uygun şekilde uyarlanan “7. Koğuştaki Mucize” filmi özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluştu.

Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından biri olan ve duygusal sahneleriyle geniş kitlelere hitap eden “7. Koğuştaki Mucize”, etkinlik kapsamında görme, işitme ve fiziksel engelli bireyler için özel olarak düzenlenmiş teknik altyapısıyla gösterime sunuldu. Sesli betimleme, işaret dili tercümesi ve altyazı seçenekleri sayesinde farklı engel gruplarından bireyler, sinema keyfini herkes gibi eşit şekilde yaşayabildi.

Katılımcılardan Büyükşehir’e Teşekkür

Etkinliğe katılan özel gereksinimli bireyler ve aileleri, kendilerini gözeten bu hassasiyet dolu organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sinemaya erişimin her bireyin hakkı olduğunu vurgulayan vatandaşlar, engelleri aşan etkinlik için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER