© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Mezarlıklarda Bayram Temizliği Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi mezarlıklarda temizlik uygulamalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Vatandaşların bayramda kabristan ziyaretlerini daha huzurlu ve hijyenik bir ortamda gerçekleştirebilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla şehir genelinde hazırlıkları tüm hızıyla sürdürüyor. Bayram süresince vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda kabristan ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla özellikle mezarlık alanlarında yoğun bir temizlik ve bakım çalışması yürütülüyor. Çevre Koruma ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehir merkezinde Şeyh Adil ve Kapıçam Şehir Mezarlığı’nda titiz bir temizlik faaliyeti gerçekleştiriyor. Ekipler, hem evsel hem de ambalaj atıklarını toplayarak alanın hijyenini sağlarken, aynı zamanda çevresel estetik açısından da düzenlemelerde bulunuyor.

Düzenli, Temiz ve Huzurlu Bir Atmosfer Oluşturuluyor

Mezarlıklardaki yollar süpürülüyor, yabani otlar temizleniyor, yürüyüş alanları elden geçiriliyor ve tüm ortak kullanım alanları özellikle banklar, çeşmeler ve oturma alanları dezenfekte edilerek vatandaşlara hijyenik bir ziyaret ortamı sunuluyor. Böylece, bayramda sevdiklerinin kabirlerini ziyaret edecek vatandaşlar için düzenli, temiz ve huzurlu bir atmosfer oluşturulması hedefleniyor.

Bayram Süresince Ekipler Görev Başında Olacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, mezarlıklarda başlatılan temizlik çalışmalarının bayram boyunca da aralıksız devam edeceği bildirildi. Açıklamada, vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığı vurgulanırken, saha ekiplerinin bayram süresince aktif olarak görev başında olacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER