Kahramanmaraş’ta LGS Günü İçin İkram Noktaları Kuruldu
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, LGS’de hem öğrencilerin hem de velilerin sınav stresini bir nebze olsun hafifletmek amacıyla ilçelerde 5 farklı noktada bekleme ve ikram alanları oluşturdu. Büyükşehir’in bu anlamlı desteği, öğrenciler ve velilerin takdirini kazandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında yürüttüğü çalışmalar kapsamında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) gününde de öğrencilerin ve ailelerinin yanında yer aldı. Gençlerin sınav stresini hafifletmek ve velilerin sınav süresince daha konforlu bir şekilde beklemelerini sağlamak amacıyla şehir genelinde çeşitli destek noktaları oluşturuldu.
Dulkadiroğlu, Onikişubat ve Elbistan’da kurulan toplam beş destek noktasında, vatandaşlara çay, su, simit ve poğaça gibi çeşitli ikramlar sunuldu. Bu alanlar, sınav süresince öğrenciler kadar velilerden de büyük ilgi gördü. Bekleme noktalarında sunulan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Vatandaşlardan Memnuniyet Mesajları
Bekleme alanlarında ikramlardan faydalanan vatandaşlar, uygulamanın hem anlamlı hem de yerinde olduğunu belirtti. Şenay Özden, “Kızımı sınava getirdim. Belediyemizin oluşturduğu bekleme alanı çok güzel. İkramlar da var, çok hoşumuza gitti” dedi. Ecrin Kar ise, “Ablam sınava girdi. Ben de burada beklerken çay ve simit aldım. Çok keyifliydi” ifadelerini kullandı. Hüseyin Yaylagediği, “Oğlum sınavdayken ben burada çok rahat ettim. İkramlar için teşekkür ederim” derken; Ayşe Azra Karanfil de, “Abimi beklerken burada bize yiyecekler ikram edildi. Çok mutlu olduk” diye konuştu. Sınava giren öğrencilerden Elif Çil ise, “Sınav öncesinde ikramlardan faydalandım. Bizi düşündükleri için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Gençlik Meclisi ve Gönüllü Gençlik de Sahada
Büyükşehir Belediyesinin gençlere yönelik projeleri arasında yer alan Pusula Maraş çatısı altında yürütülen çalışmalar kapsamında, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Gençlik Meclisi üyeleri ve Gönüllü Gençlik Hareketi de sınav sabahı sahadaydı. Alanlarda aktif olarak görev alan genç gönüllüler, hem sınava giren öğrencilerle hem de bekleyen velilerle ilgilenerek destek sundular. Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Abdulvahap Dertli, yaptığı açıklamada, “Gençlik çalışmaları kapsamında bugün de LGS’ye giren öğrencilerimizin yanındayız. Beş ayrı noktada kurduğumuz alanlarda hem gençlerimizin heyecanına ortak oluyor hem de velilerimizin rahat bir sınav süreci geçirmesini sağlıyoruz” dedi. Gençlik Meclisi Başkanı Mert Kar ise, “Sınav sabahı yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik. Öğrencilerimiz içeride ter dökerken, dışarıda velilerimize sıcak bir çay ve moral verdik. Kahramanmaraş’ın gençliği için her zaman sahadayız” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.