© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Kurban Pazarına Büyükşehir Dokunuşu: Temizlik ve İlaçlama Hız Kesmiyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi yoğunluğun yaşandığı alanların başında gelen Canlı Hayvan Borsası’nda vatandaşlara daha hijyenik ve düzenli bir ortam sunmak için çalışmalarını tamamladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Canlı Hayvan Borsası’nda vatandaşlara daha hijyenik ve düzenli bir ortam sunmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kurbanlık alışverişi için her yıl binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Canlı Hayvan Borsası’nda bu yıl da yoğunluk artarken Büyükşehir Belediyesi, alandaki hizmet kalitesini artırmak için tüm birimleriyle sahada aktif rol alıyor. 18 büyükbaş ve 38 küçükbaş hayvan satış noktasının bulunduğu alanda, hem satıcıların hem de alıcıların konforlu bir şekilde alışveriş yapabilmesi için kapsamlı önlemler hayata geçirildi.

Temizlik ve İlaçlama Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

Çevre Koruma ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen temizlik ve ilaçlama faaliyetleri, alanın hijyenik şartlara uygun hale getirilmesi için büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Ekipler, hem çevresel sağlığı korumak hem de kötü koku ve haşere oluşumunun önüne geçmek amacıyla belirli periyotlarla ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Aynı zamanda günlük temizlik işlemleriyle hayvan pazarının daha temiz ve kullanışlı bir hale getirilmesi hedefleniyor.

Bayram Süresince de Hizmet Sürecek

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yalnızca bayram öncesinde değil, bayram süresince de Canlı Hayvan Borsası’nda ekiplerin görev başında olacağı bildirildi. Vatandaşların güvenli ve hijyenik bir ortamda kurban ibadetini gerçekleştirebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER