Kahramanmaraş’ta Kültür Rüzgârı: 10. Kitap Fuarı Rekor Kırdı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 10. Uluslararası Kitap Fuarı, 10 gün süren yoğun bir kültür sanat maratonunun ardından sona erdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir ilgiyle karşılanan fuar, 410 bin ziyaretçiyi ağırlayarak rekor katılıma ulaştı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, 10 gün süren yoğun bir kültür sanat maratonunun ardından sona erdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir ilgiyle karşılanan fuar, 410 bin ziyaretçiyi ağırlayarak rekor katılıma ulaştı. KAFUM’da gerçekleştirilen ve “Gel ve Hayatı Anla” temasıyla düzenlenen fuar, 400 yazar ve 150 yayınevini okurlarla buluşturdu. On gün boyunca edebiyatın, düşüncenin ve sanatın nabzı Kahramanmaraş’ta atarken, katılımcılar binlerce kitabı inceleme ve sevilen yazarlarla bir araya gelme fırsatı buldu.
50 Söyleşi Programı, On Binlerce Katılımcı
Fuarda yalnızca kitap satışı değil, aynı zamanda fikir alışverişi ve kültürel etkileşim de ön plandaydı. Program kapsamında gerçekleştirilen 50 söyleşi ve imza etkinliğinde, edebiyat, tarih, düşünce, çocuk gelişimi ve medya gibi farklı alanlarda uzman isimler okurlarla buluştu. Söyleşilere on binlerce kişi katılırken, fuar alanı her gün yoğun bir ziyaretçi akınına sahne oldu.
30 Bin Hediye Çeki, Kırsaldan Gelen Çocuklara Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, fuar süresince kitapseverlere önemli destekler sundu. Herkesin kitaba erişimini kolaylaştırmak amacıyla 30 bin adet kitap hediye çeki dağıtıldı. Ayrıca kırsal mahallelerdeki çocukların da fuar atmosferini yaşaması için ücretsiz ulaşım desteği sağlandı. Bu sayede şehir merkezi dışında yaşayan binlerce çocuk, ilk kez kitap fuarına katılma imkânı buldu.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.