Kahramanmaraş'ta Kentsel Dönüşüm İçin Kira Desteği 5.500 TL Oldu!
Kahramanmaraş HaberleriÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara verilen kira desteğinin 2025 yılı itibarıyla artırıldığını açıkladı. Kahramanmaraş için de müjde veren Bakan Kurum, destek miktarının önemli ölçüde yükseldiğini duyurdu.
Kahramanmaraş’ta kentsel dönüşüme giren evler için verilen kira desteği, önceki miktar olan 3.750 TL’den 5.500 TL’ye çıkarıldı. Bu artış, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşlara maddi açıdan rahatlık sağlamayı hedefliyor.
Diğer Şehirlerde Durum
- İstanbul: 8.000 TL
- Ankara, Antalya, Bursa, İzmir: 6.500 TL
- Diğer Büyükşehirler: 5.500 TL
- Kalan Tüm İller: 4.500 TL
Bakan Kurum’un Açıklamaları
Bakan Murat Kurum, yeni kira desteğinin vatandaşlar için hayırlı olmasını dileyerek, “Amacımız, kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaktır. Daha güvenli ve modern şehirler inşa etmek için kararlı bir şekilde çalışıyoruz,” dedi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.