© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Kar Alarmı: Büyükşehir’den Vatandaşlara Tedbir Çağrısı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, 11 - 12 Ocak tarihlerinde şehir genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşları uyardı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 11 Ocak Pazar ve 12 Ocak Pazartesi günü şehir genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı. Meteorolojiden alınan verilere göre; Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu’nda karla karışık yağmur ve zaman zaman kar yağışı beklenirken, rakımı 800 metre ve üzerindeki kesimlerde karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı öngörülüyor. Diğer ilçelerde ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşlar uyarıldı.

Büyükşehir Ekipleri Kesintisiz Sahada

Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşullarının günlük yaşamı ve ulaşımı aksatmaması adına tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu bildirdi. Karla mücadele çalışmaları kapsamında kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamaları için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığı, ihtiyaç duyulan noktalara hızlı ve etkin şekilde müdahale edileceği ifade edildi. Ayrıca kış şartlarıyla mücadele kapsamında taleplerin ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden Büyükşehir Belediyesine iletilebileceği hatırlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER