© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta KAMEK Kurslarıyla El Becerileri Gelişiyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin KAMEK çatısı altında düzenlediği Terzilik Atölyesi’nde usta öğreticiler tarafından katılımcılara temel ve ileri düzeyde dikiş teknikleri öğretiliyor. Terzilik atölyesi, kursiyerlerin el becerilerini geliştirirken aynı zamanda istihdam olanakları da artıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda vatandaşların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve meslek edinmelerine destek olmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda düzenlenen Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK), her yaş grubuna hitap eden onlarca farklı atölyesiyle eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. KAMEK çatısı altında yürütülen kurslardan biri olan Terzilik Atölyesi, dikiş nakışa ilgi duyan vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Usta öğreticiler rehberliğinde gerçekleşen eğitimlerde, katılımcılara temel ve ileri düzeyde dikiş teknikleri öğretiliyor. Terzilik atölyesi, kursiyerlerin hem el becerilerini geliştirmelerine hem de üretim sürecine aktif katılım sağlamalarına olanak tanıyor.

KAMEK’ten Üretime Uzanan Süreç

Atölyede eğitim alan kursiyerler, diktikleri kıyafetleri ve hazırladıkları ürünleri kendi ihtiyaçları için kullanmanın yanı sıra satışa sunarak aile ekonomilerine de katkı sağlıyor. Bu yönüyle KAMEK Terzilik Atölyesi, sadece bir eğitim merkezi değil; aynı zamanda kadınların üretimle buluştuğu, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının güçlendiği bir ortam haline geliyor.

“Kendime ve Çocuklarıma Giysi Dikiyorum”

Kursiyerlerden Muazzez Akbaba, aldığı eğitimlerden oldukça memnun olduğunu ifade ederek, “İki dönemdir KAMEK’teki terzilik atölyesine katılıyorum. Bu işe ilgi duyduğum için başladım ancak artık ilerletmeyi düşünüyorum. Burada çok güzel eğitimler alıyoruz. Çok verimli geçiyor. Aldığım eğitimlerle hem kendime hem çocuklarıma giysiler dikiyor, hediyelik ürünler hazırlıyorum” dedi.

“KAMEK’te Aldığım Eğitimle Ekonomik Kazanç Elde Edeceğim”

Diğer bir katılımcı Ayşe Küçüktüfekçi ise dikiş merakını KAMEK’te geliştirme fırsatı bulduğunu belirterek, “4 aydır burada eğitim alıyorum. Dikişe çok merakım vardı. El becerilerimi geliştirerek yeni ürünler oluşturmak, bunları satarak aile bütçesine katkı sağlamak istiyorum. Ailem için özel kumaşlarla istedikleri modelde kıyafetler dikiyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER