Kahramanmaraş'ta Kadın ve Aileye Yönelik Çalışmalar Vurgulandı
Kahramanmaraş HaberleriAK Parti Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi Kahramanmaraş’ta Gerçekleşti.
Kahramanmaraş’ta düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla yapıldı. Kadınların siyasetteki rolü ve kadınlara yönelik projelerin öne çıktığı etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Kadınlara Yönelik Projeler Artarak Devam Ediyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, konuşmasında kadınların projelerde önceliklendirildiğini belirtti. Görgel, devam eden ve planlanan projeler hakkında şu bilgileri paylaştı:
- Kadın Dayanışma Merkezi: İnşaatı süren merkezin kısa sürede tamamlanarak kadınların hizmetine sunulacağı vurgulandı. Merkez, kadınlara rehberlik ve atölye hizmetleri sağlayacak.
- Kadın Kooperatiflerine Destek: Restorasyonu yapılan tarihi konaklar, kadın kooperatiflerine tahsis edilecek. Ayrıca, üretim, makine ve pazarlama desteği sağlanarak kadınların ekonomik hayata katılımı artırılacak.
- E-Market Platformu: Üretici kadınlara dijital satış kanalları üzerinden destek sunulacak.
- Gezi Programları: Kadınlar, Kahramanmaraş’ın doğal ve kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı bulacak.
Kadınların Rolü Vurgulandı
Başkan Görgel, kadınların siyasette ve toplumsal hayattaki önemine dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kadınları siyasetin öznesi yapan bir partinin mensubuyuz. Kadınlarımızın gayreti, davamız için çok değerli” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da konuşmasında, “Kadınların çabası, partimizin gücüne güç katıyor. Bugün burada, Kahramanmaraş’ın değerli kadınlarıyla birlikte olmaktan mutluyuz. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Asuman Yavuz Güven Tazeledi
Kongrede yapılan seçimlerde, mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz, yeniden başkan seçildi. Yavuz, desteklerinden dolayı teşkilat üyelerine teşekkür ederek, kadınların siyasetteki ve toplumsal hayattaki başarılarını artırma yönündeki çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.