Kahramanmaraş’ta Jeotermal ve Mineralli Su Alanları Yatırıma Açılıyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta jeotermal ve mineralli su arama alanları 8 Ekim’de ihaleye çıkıyor. Enerji yatırımları bölge ekonomisine katkı sağlayacak.
Kahramanmaraş’ta enerji ve turizm yatırımları için önemli bir adım atılıyor. Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Onikişubat ilçesinde bulunan jeotermal kaynak ile doğal mineralli su arama alanlarını ihaleye çıkarıyor.
Açık teklif usulüyle düzenlenecek ihale, 8 Ekim 2025’te Valilik Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü’nde yapılacak.
-
Doğal Mineralli Su Alanı: 203,30 hektar – 72.035 TL muhammen bedel – 2.161 TL geçici teminat.
-
Jeotermal Kaynak Alanı: 704,03 hektar – 249.458 TL muhammen bedel – 7.483 TL geçici teminat.
Kazanan firmalara 3 yıllık ruhsat verilecek, şartların sağlanması halinde bu süre 1 yıl daha uzatılabilecek.
Uzmanlara göre bu adım, yenilenebilir enerji üretimi, istihdam artışı ve turizm yatırımları için Kahramanmaraş’a yeni fırsatlar sunacak.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.