Kahramanmaraş’ta “İyileştiren Kütüphane” Temasıyla Anlamlı Etkinlik
Kahramanmaraş HaberleriUNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta “İyileştiren Kütüphane” Temasıyla Anlamlı Etkinlik
Valimiz Mükerrem Ünlüer, 62. Kütüphane Haftası dolayısıyla Vali Yardımcımız Ökkeş Safa Türkoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Eshabil Yıldız ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
“İyileştiren Kütüphane” temasıyla düzenlenen 62. Kütüphane Haftası kapsamında, il genelindeki tüm kurumlarda eş zamanlı kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirildi.
“Kahramanmaraş Okuyor!” mottosu ve “İyileştiren Kütüphane” temasıyla hayata geçirilen etkinliklerde, okumanın bireysel gelişim ve toplumsal ilerleme açısından taşıdığı öneme vurgu yapıldı. Etkinlik kapsamında Valimiz Mükerrem Ünlüer de Valilik makamında misafirleriyle birlikte kitap okuyarak farkındalık oluşturdu.
Vali Ünlüer, etkinlik sonunda yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:
“Bugün ‘Kahramanmaraş Okuyor’ temasıyla sabah okumasını gerçekleştirdik. Amacımız, vatandaşlarımıza örnek olarak okumayı teşvik etmektir. Bu yılki motto olan ‘Kitap İyileştirir’ şehrimiz için ayrıca büyük önem taşıyor. Zira üç yıl önce yaşadığımız büyük felaket sonrası ilimizde iyileşme süreci devam ediyor. ‘Okuyan İyileşir’ anlayışıyla kitap okuma kültürünü ilimizde daha üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.
Kahramanmaraş, yedi güzel adam yetiştiren ve Türkiye’de kültür ile edebiyata büyük katkı sunan bir şehir olarak, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Edebiyat Şehri olarak katılmıştır. Bu yönüyle okuma konusunda öncülük eden kütüphaneleri, okuyan insanları, yetiştirdiği bilim insanları ve edebiyatçılarıyla örnek bir şehir olma özelliğini taşımaktadır.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.