© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta İçme Suyunda Tek Fiyat Dönemi Başladı

Kahramanmaraş’ta su tarifesi değişti. Şubat ayından itibaren tüm aboneler suyun metreküpü için 28,05 TL ödeyecek.

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi, içme suyu ücretlendirmesinde önemli bir değişikliğe imza attı. Şubat ayı itibarıyla kent genelinde uygulanan farklı fiyat tarifeleri kaldırılarak tüm aboneler için tek fiyat sistemine geçildi.

Yeni düzenlemeyle birlikte Kahramanmaraş genelinde konut aboneleri, içme suyunun metreküpü için 28 lira 5 kuruş ödeyecek. Daha önce ilçe merkezleri, beldeden mahalleye dönüşen alanlar ve köy statüsünden mahalleye geçen yerleşimler için ayrı ayrı belirlenen fiyatlar tamamen yürürlükten kaldırıldı.

Ocak ayında yapılan zamların ardından hayata geçirilen bu uygulama, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların faturalarında ciddi artışa neden olacak. İş yeri aboneleri için de kademeli fiyatlandırma uygulanacak ve yeni tarife şubat ayı itibarıyla geçerli olacak.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER