Kahramanmaraş'ta Halk Ekmek Günlük 80 bin adet Üretilecek ve Bir Lira 60 Kuruş'tan Satılacak
GÜNDEMHalk ekmek fabrikasını ziyaret eden Başkan Güngör, “Ramazan ayı boyunca üretimimizi günlük 80 bin adete çıkaracağız. Ayrıca halk ekmeğin fiyatında değişiklik yapmama kararı aldık. Vatandaşlarımıza ürettiğimiz ekmeği 1,60 TL’den ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, halk ekmek fabrikasında incelemelerde bulundu. Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla halk ekmek fabrikasında üretilen ekmek sayısının arttırılacağını vurgulayan Başkan Hayrettin Güngör, “Halk ekmek fabrikamızda günlük 45 bin civarında ekmek ve 20 bin civarında da simit ve poğaça üretiyoruz. Ramazan ayı boyunca da üretimlerimiz devam edecek. Ramazan ayı boyunca halk ekmek fabrikamızda üretilen ekmek sayısını artırarak yaklaşık 80 bine çıkarma kararı aldık. Ayrıca Ramazan’da da şehir genelinde bulunan 81 halk ekmek büfesinden satışlarımız devam edecek” dedi.
Halk Ekmek 1,60 TL
Artan maliyetlere rağmen halk ekmeğe zam yapılmadığının altını çizen Başkan Güngör, “Bilindiği üzere ekmek üretiminde kullanılan birçok ürünün maliyeti arttı. Dolayısıyla bizim ekmek üretim maliyetimiz de arttı. Ancak bizler halk ekmeğin fiyatında hiçbir değişiklik yapmadık. Vatandaşlarımız Ramazan ayı boyunca 1,60 TL’den halk ekmeği satın alabilecek” ifadelerini kullandı.
İhtiyaç Sahipleri Gözetiliyor
Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak her ay düzenli olarak 15 binin üzerinde ailemize yardımda bulunuyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl içerisinde 20 binin üzerinde ailemize de defaten yardımda bulunduk. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak her gün ihtiyaç sahibi ailelerimize 5 bin ekmek ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.