Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı Coşkusu 9 Ağustos'ta Başlıyor!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 20 yıl aradan sonra yeniden düzenleyeceği Geleneksel Ağustos Fuarı için hazırlıklara hız verdi.
9 - 31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan fuar, şehrin dört bir yanını heyecanlandırdı ve vatandaşlar tarafından büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor. Başkan Fırat Görgel’in öncülüğünde hayata geçirilen bu etkinlik, şehri eski günlerine döndürecek.
Geleneksel Ağustos Fuarı'na Dair Tüm Ayrıntılar
- Tarih: 9 - 31 Ağustos
- Yer: KAFUM
- Etkinlikler: Lunapark, alışveriş standları, çocuk etkinlikleri, konserler, yeme-içme alanları, spor aktiviteleri
Hazırlıklar Hızla İlerliyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, fuarın düzenleneceği KAFUM’da kapsamlı hazırlıklara başladı. Alışveriş standları, lunapark alanları, etkinlik alanları ve çevre düzenlemeleri ile peyzaj çalışmaları hızla tamamlanıyor. 20 yıl aradan sonra tekrar düzenlenecek olan fuarda, yerel ve yöresel ürünler, hediyelik eşyalar, çeşitli eğlence ve etkinlikler Kahramanmaraşlılarla buluşacak.
Vatandaşların Heyecanı Büyük
Kahramanmaraşlılar, Geleneksel Ağustos Fuarı'nın yeniden düzenlenecek olmasından dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyor. Şehir halkı, Başkan Fırat Görgel’e bu etkinliği tekrar hayata geçirdiği için teşekkürlerini sunuyor.
Yaşar Bağcı, fuarın ilk düzenlendiği yılları hatırlatarak, "20 yıl aradan sonra tekrar düzenlenmesi çok güzel. Bu etkinlik, şehrimizin acılarını bir nebze de olsa unutturur," dedi. Nuh İnce ise, "1984 yılında başlayan fuar, o dönemde tek eğlencemizdi. Şimdi tekrar başlayacak olması bizi çok sevindiriyor," ifadelerini kullandı. Ahmet Çiçek de, "Uzun bir süredir düzenlenmiyordu ama şimdi yeniden düzenlenecek. Özellikle çocuklar için harika bir fırsat olacak," diye konuştu.
Geleneksel Ağustos Fuarı, 20 yıl aradan sonra Kahramanmaraşlılarla buluşarak şehrin sosyal ve kültürel yaşamına önemli bir katkı sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi, bu tür etkinliklerle şehrin dinamizmini artırmayı ve halkın yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Fuarın başarılı geçmesiyle birlikte, Kahramanmaraş’ta kültürel ve sosyal yaşantının canlanması bekleniyor.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.