© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Depremin Ardından Tahliye Edilen Köy Yeniden İnşa Ediliyor!

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Avcılar Mahallesi, 6 Şubat depremlerinde büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Yerleşkenin üzerine dev kaya kütleleri düşmesi sonucu mahalle sakinleri acil olarak tahliye edildi. Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı tarafından yapılan incelemelerin ardından mahalle sakinleri konteynerlere yerleştirildi ve köy tipi evlerin yapımına başlandı.

Avcılar Mahallesi'nin 3 kilometre batısında afet sonrası yerleşim alanı olarak belirlenen ormanlık alana konteynerler yerleştirildi ve 90 haneden oluşan mahalle sakinleri buraya taşındı. Toplamda 82 köy tipi konutun yapılmasına karar verilerek, ilk etapta 34 konutun kaba inşaatı tamamlandı ve ince işçiliğe geçildi. Kalan 48 konutun da ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandı.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Kayaalp, yaşanan felaket sonrası köylerinin taşınmasına karar verildiğini belirterek devletin ve emeği geçen herkesin yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Mahalle muhtarı Abdurrahman Kayaalp ise felaket sonrası acil olarak konteyner kent kurulduğunu ve şu anda depreme dayanıklı konutların hızla yükseldiğini ifade etti.

Kaya düşmesi nedeniyle taşınan köyün deprem konutları hızla yükselirken, bölge halkı devletin sağladığı desteklerle yeni bir başlangıca adım atmaya hazırlanıyor. Bu süreçte mahalle sakinlerinin bir araya gelerek dayanışma içinde oldukları da gözlemleniyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER