Kahramanmaraş'ta Deprem Konutları Yükseliyor: 15,980 Konut Teslim Edildi!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş, yaşanan depremin ardından hızla kalıcı konutlarla yeniden şekilleniyor. Deprem felaketi sonucunda evlerini kaybeden vatandaşlara yönelik devletin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, toplamda 15,980 kalıcı konutun anahtarları depremzedelere teslim edildi.
Afetin merkez üssünde bulunan bölgeler başta olmak üzere Kahramanmaraş genelinde 1,612 köy tipi ev depremzedelere ulaştırıldı. Toplamda 112,414 kalıcı konut ve köy tipi evin afetzedelere sağlanacağı hedeflenmişti.
Deprem sonrası Kahramanmaraş'ta binlerce bina ve iş yeri yıkıldı. Bu durumda, Kahramanmaraş Merkez ve 11 ilçede 41 rezerv alanda TOKİ tarafından 24,138 konutun ihalesi yapılarak inşaat süreçleri hızla başlatıldı. İhale sürecinde olan konutlardan 6 Şubat 2024'te 7,858, 19 Mart 2024'te ise 8,122 kalıcı konut hak sahiplerine teslim edildi. Böylece 1. ve 2. etapta ihalesi yapılan 15,980 kalıcı konut, depremzedelere teslim edilmiş oldu.
Depremzedelerin evlerine kavuşmasıyla birlikte rahat bir nefes alındı. Şu anda ise kalıcı konutların üçüncü etabı hızla inşa ediliyor.
Ayrıca, Kahramanmaraş merkez ve 11 ilçeye yapılacak olan 30,310 köy evinin ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş genelinde 198 mahallede ilk etapta 10,111'inin ihalesi yapıldı. 139 köyde devam eden köy tipi 7,266 konuttan bin 612'si depremzedelere teslim edildi. 139 mahallede ise 22 etap 4,033 çelik köy konutu ihalesi yapıldı ve bu konutlardan 743'ü yer teslimi tamamlanarak inşaat süreci başladı. 122 konutta ise temel atma işlemleri tamamlanarak çelik karkas montajına başlandı.
Kahramanmaraş, depremin ardından gerçekleşen bu yoğun konut inşaatlarıyla adeta yeniden doğuşunu yaşamaktadır. Depremzedelerin yeni konutlarına kavuşmasıyla birlikte bölge halkı, devletin sağladığı desteklerle umut dolu bir şekilde geleceğe bakmaktadır.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.