© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan Mahallesi’nde Yeni Hayatlar Başlıyor

Kahramanmaraş’ta Azerbaycan Mahallesi Projesi Yükseliyor: Binlerce Depremzede Yeni Evlerine Kavuştu.

Kahramanmaraş’ta, Türkiye ile Azerbaycan arasında yürütülen dayanışma projesi olan Azerbaycan Mahallesi, büyük ölçüde tamamlanarak depremzedelere güvenli bir yaşam alanı sunmaya başladı. TOKİ’nin öncülüğünde yürütülen proje kapsamında 1.213 konut, 1.318 iş yeri ve 464 ofis tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Proje, Onikişubat ile Dulkadiroğlu ilçelerinin birleştiği Azerbaycan Bulvarı üzerinde yükseliyor.

Modern mimariyle inşa edilen yapılar, hem sağlamlığı hem de estetik özellikleriyle dikkat çekerken, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarla yeni bir yaşam merkezi oluşturuluyor. Henüz inşası süren yaklaşık 3 bin konutun da kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Deprem sonrası şehir genelinde başlatılan yerinde dönüşüm çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Bugüne kadar 49 bin 106 başvuru alındı ve bunların içinden 10 bin 351 proje ruhsatı onaylanarak uygulamaya geçirildi. Şehir genelinde yaklaşık 4 bin 800 konutun teslimi tamamlandı.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER