© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Ayçiçek Tarlaları Görsel Şölene Dönüştü

Kahramanmaraş, yaz aylarında açan ayçiçekleriyle hem doğaseverleri hem de fotoğraf meraklılarını cezbediyor.

Kahramanmaraş’ta sarının binbir tonunu barındıran ayçiçek tarlaları, fotoğraf sanatçılarının ve doğa tutkunlarının buluşma noktası haline geldi. Özellikle Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Alibey Uşağı Köyü ve Ali Büyükanlar Mahallesi kırsalındaki yaklaşık 5 bin dekarlık alanda yetiştirilen ayçiçekleri, bölgeye eşsiz bir estetik katıyor.

Kartalkaya Barajı'nın sağ sahilinden sulanan tarlalarda bu yıl verimli bir sezon bekleniyor. Tarımsal üretimde önemli bir yer tutan ayçiçeği, sadece çiftçilerin gelirine değil, bölgenin tanıtımına da katkı sağlıyor.

Drone ile kaydedilen görüntülerde ayçiçeklerinin sarı halıları andıran panoraması göz kamaştırırken, tarlalar fotoğrafçılar için adeta açık hava stüdyosu haline geldi. Sosyal medyada paylaşılan kareler, Kahramanmaraş’ın tarım ve turizm potansiyeline dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER