Kahramanmaraş’ta Altyapı Nedeniyle Su Kesintisi: 12 Mahalle Susuz Kaldı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesindeki bazı mahallelerde 18 Temmuz sabahı itibarıyla su kesintisi yaşanıyor.
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), Dulkadiroğlu ilçesinde kapsamlı bir altyapı çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında 18 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinden itibaren birçok mahallede su kesintisi uygulanıyor.
Yapılan resmi açıklamaya göre; Bağlarbaşı, Namık Kemal, Yavuz Selim, Şeyhadil, Egemenlik, Menderes, Kurtuluş, İsa Divanlı, Şeyh Şamil, Yahya Kemal ve Ekmekçi mahallelerinde su geçici olarak verilemiyor. Kesintinin saat 14.00 itibarıyla sona ermesi hedefleniyor.
Vatandaşlara Uyarı: Suyun Açılması Kademeli Olacak
KASKİ, vatandaşlardan tedbirli olmalarını ve mümkünse alternatif su kaynaklarını önceden temin etmelerini istedi. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun kademeli olarak verileceğini, bu nedenle bazı bölgelerde normalleşmenin zaman alabileceğini bildirdi.
Altyapı yenileme ve bakım faaliyetleri kapsamında yürütülen bu kesintinin, içme suyu hattı sisteminin daha sağlıklı ve kesintisiz hizmet vermesi amacıyla planlandığı ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.