Kahramanmaraş’ta Açılan Şirket Sayısı Düşüşte
GÜNDEMKahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası’nın verilerine göre 2018’in ilk 5 ayında 387 şirket açılırken bu yıl bu sayı 290’da kaldı
Türkiye genelindeki ekonomik sıkıntılar Kahramanmaraş’ta da etkisini hissettiriyor. Yılın ilk 5 ayında açılan şirket sayısındaki düşüş de bunun kanıtı. Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası’nın paylaştığı verilere göre kentte geçtiğimiz yılın ilk 5 ayında açılan şirket sayısı 387 olurken bu yıl aynı dönemde bu sayı 290’da kaldı. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında 95 olan açılan şirket sayısı bu yıl yüzde 9.5 azalarak 86’ya, Şubat ayında ise yüzde 12.5 azalarak 56’dan 49’a indi. Mart ayında yüzde 10.3’lük düşüşle 68’den 61’e düştü. En fazla düşüş yüzde 47.5 ile Nisan ayında gerçekleşti. Söz konusu ayda geçtiğimiz yıl 103 olan yeni şirket sayısı bu yılın aynı döneminde 54’e indi. Mayıs ayında ise yüzde 38’lik azalma yaşandı. Mayıs’ta geçtiğimiz yıl 64 şirket faaliyete başlarken bu yıl bu sayı 40’ta kaldı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.