Kahramanmaraş'ta 9 Bin Paket Kaçak Makaron Ele Geçirildi!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta Uyuşturucuya Geçit Yok! 225 Gram Bonzai, 78 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün 26 Mayıs - 2 Haziran 2025 tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü operasyonlar, şehir genelinde suç ve suçlulara yönelik önemli başarılarla sonuçlandı.
Yapılan açıklamaya göre, farklı suçlara karışan toplam 102 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 56’sı çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Yakalanan şahıslar arasında, hakkında yakalama kararı bulunan 71 kişi, uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen 7 kişi ve hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen 24 kişi yer aldı.
Uyuşturucu Operasyonlarında Önemli Miktarlarda Madde Ele Geçirildi
Emniyet güçleri tarafından yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi:
-
4,55 gram esrar
-
78,97 gram metamfetamin
-
225,56 gram sentetik kannabinoid (bonzai)
-
0,95 gram bonzai hammaddesi
-
178,01 gram skunk
-
283 adet sentetik ecza
Bunun yanı sıra, kaçakçılıkla mücadele kapsamında 9.260 paket doldurulmuş makaron sigara, 8 ruhsatsız tabanca ve 4 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Trafik Denetimlerinde Gürültü ve Güvensizlikle Mücadele
Trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde ise:
-
149 araca yüksek sesle müzik dinlemekten,
-
75 araca abartılı egzoz kullanmaktan,
-
361 kişiye sürücü belgesiz araç kullanmaktan işlem yapıldı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, şehirde huzur ve güvenliğin temini için yürütülen operasyonel çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.