Kahramanmaraş’ta 4 İlçede Planlı Elektrik Kesintisi!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta 22 Kasım tarihinde enerji altyapısının iyileştirilmesi amacıyla planlı elektrik kesintileri yaşanacak.
Elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ, bu kesintilerin enerji hatlarının bakım, onarım ve yenileme çalışmaları için gerekli olduğunu belirterek, vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.
Kesintiden Etkilenecek İlçeler ve Saatler
Kesintiler, Kahramanmaraş’ın farklı ilçelerinde farklı saat dilimlerinde gerçekleşecek:
-
Onikişubat İlçesi:
- Merkez mahallelerde: Sabah saatlerinde başlayacak kesintilerin öğle saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor.
- Kırsal mahallelerde: Günün ilerleyen saatlerine kadar sürebilecek.
-
Dulkadiroğlu İlçesi:
- Sanayi bölgeleri: Sabah 09.00’da başlayıp 13.00’te sona erecek.
-
Elbistan İlçesi:
- Merkez ve kırsal mahallelerde gün boyunca farklı saatlerde elektrik kesintileri planlandı.
- Çalışmalara bağlı olarak kesinti süreleri uzayabilir.
-
Türkoğlu İlçesi:
- Kesintiler öğleden önce başlayacak ve gün ortasında sona ermesi bekleniyor.
- Bazı kırsal mahallelerde akşama kadar sürebilir.
Kesintilerin Nedeni
Elektrik dağıtım şirketi, planlı kesintilerin:
- Enerji hattı iyileştirme,
- Hat yenileme,
- Trafo bakım çalışmaları nedeniyle yapılacağını açıkladı.
Bu çalışmaların, enerji hizmetini daha kaliteli ve güvenli hale getirmesi bekleniyor.
Vatandaşlara Öneriler
Kesintiden daha az etkilenmek için:
- Elektrikli cihazların fişten çekilmesi,
- Telefon ve taşınabilir cihazların önceden şarj edilmesi,
- Buzdolabı ve dondurucuların kapaklarının açılmaması,
- Alternatif aydınlatma kaynaklarının hazırlanması tavsiye ediliyor.
Çalışmaların Önemi
Bu çalışmalar, gelecekte olası enerji arızalarının önüne geçmek ve daha sürdürülebilir enerji hizmeti sağlamak için yapılıyor. Çalışmalar sırasında teknik zorluklarla karşılaşılması durumunda kesinti sürelerinin uzayabileceği belirtiliyor.
Vatandaşların gösterdiği anlayış, çalışmaların hızla tamamlanmasına katkı sağlayacaktır. Kesintilere dair detaylı bilgi için elektrik dağıtım şirketiyle iletişimde kalabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.