Kahramanmaraş'ta 20 Yıllık Gelenek Yeniden Canlanıyor: Ağustos Fuarı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 20 yıllık bir aradan sonra yeniden düzenlemeyi planladığı “Geleneksel Ağustos Fuarı” için hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Belediye Başkanı Fırat Görgel, fuarın 9 Ağustos Cuma günü açılacağını duyurdu ve bu etkinliği yeniden vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
1984 yılından 2000'li yıllara kadar düzenli olarak gerçekleştirilen "Geleneksel Kahramanmaraş Ağustos Fuarı", Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hayata geçiriliyor. Başkan Görgel, fuarın 9 – 31 Ağustos tarihleri arasında KAFUM Atatürk Parkı’nda yapılacağını açıkladı.
Fuar İçeriği ve Etkinlikler
- Yöresel Ürünler: Fuar, Kahramanmaraş’a özgü ürünlerin sergileneceği stantlarla dolu olacak.
- Hediyelik Eşyalar: Ziyaretçiler, çeşitli hediyelik eşyaları bulabilecek.
- Çocuk Etkinlikleri: Çocuklar için özel etkinlikler düzenlenecek.
- Konserler: Fuar süresince çeşitli müzik etkinlikleri ve konserler gerçekleşecek.
- Yeme – İçme Alanları: Ziyaretçiler, fuar alanında farklı lezzetleri tatma imkânı bulacak.
- Lunapark: Eğlence dolu anlar için lunapark alanı kurulacak.
- Spor Etkinlikleri: Farklı spor aktiviteleri de fuar programında yer alacak.
Başkan Görgel’in Açıklamaları
Başkan Fırat Görgel, fuarın Kahramanmaraş’ın geçmişinde önemli bir yere sahip olduğunu ve bu geleneği yeniden canlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Hazırlıkların hızla devam ettiğini belirten Görgel, “9 Ağustos Cuma günü açılışımızı gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, tüm vatandaşlarımızı şimdiden fuarımıza davet ediyoruz” dedi.
Vatandaşlara Davet
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Geleneksel Ağustos Fuarı’na tüm vatandaşları davet ediyor. Bu etkinlik, hemşehrilerin anılarını tazelemesi ve eğlenceli zaman geçirmesi için mükemmel bir fırsat sunuyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.