Kahramanmaraşlılar Dikkat: Bu Gece 22.00’de Musluklar Kapanıyor!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ta KASKİ’nin gerçekleştireceği altyapı bakım çalışması nedeniyle iki ilçede planlı su kesintisine gidiliyor.
Kahramanmaraş’ta içme suyu şebekesinde gerçekleştirilecek bakım çalışması nedeniyle Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde bulunan 9 mahallede planlı su kesintisi uygulanacak. KASKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, DM18 su deposunda yürütülecek teknik çalışma kapsamında kesinti 30 Ekim Cuma günü saat 22.00’de başlayacak ve 31 Ekim Cumartesi günü saat 06.00’ya kadar sürecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), su altyapısının daha sağlıklı çalışmasını sağlamak ve olası arızaların önüne geçmek amacıyla bakım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda DM18 su deposunda yapılacak çalışma nedeniyle kent merkezindeki iki ilçenin belirli mahallelerine geçici süreyle su verilemeyecek.
Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ta hangi mahalleler etkilenecek?
Planlı kesintiden Dulkadiroğlu ilçesinde 6, Onikişubat ilçesinde ise 3 mahalle etkilenecek.
Dulkadiroğlu ilçesinde su kesintisi yaşanacak mahalleler:
-
Aksu
-
İstasyon
-
Sümer
-
Eyüp Sultan
-
Egemenlik
-
Bahçelievler
Onikişubat ilçesinde su kesintisi yaşanacak mahalleler:
-
Şazibey
-
Malik Ejder
-
Gayberli
Sular ne zaman gelecek?
KASKİ’nin çalışma takvimine göre su kesintisi, 30 Ekim 2026 Cuma günü saat 22.00 itibarıyla başlayacak. Teknik bakımın 31 Ekim 2026 Cumartesi günü saat 06.00 civarında tamamlanması bekleniyor.
Ancak çalışmaların bitmesiyle birlikte tüm mahallelerde suyun aynı anda verilmesi mümkün olmayabilir. Ana şebeke hatlarının dolması, depolardaki su seviyesinin yükselmesi ve su basıncının dengelenmesi zaman alabileceği için özellikle yüksek kesimlerde ve şebekenin uç noktalarında suyun ulaşması gecikebilir.
Bu nedenle kesintiden etkilenecek mahallelerde yaşayan vatandaşların belirtilen saatleri dikkate alarak günlük ihtiyaçları için önceden tedbir almaları önem taşıyor.
İlginizi Çekebilir
Eski Maraş’ın Kalbinde Dönüşüm Başladı: Fevzipaşa Mahallesi Yenileniyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin en eski yerleşim yerlerinden Fevzipaşa Mahallesi’ni daha estetik bir görünüme kavuşması için “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” başlattı. Proje kapsamında mahalledeki yapıların cepheleri tarihi dokuya uygun şekilde yenileniyor.
Kahramanmaraş’ta Gece Boyu Sağanak Mesaisi: Metrekareye 30 Kilogram Yağış Düştü!
Kahramanmaraş'ta 23.00 ile 01.00 saatleri arasında gökyüzü yarıldı! Metrekareye 30 kilogram yağış düşerken sabaha kadar süren mücadelenin detayları burada.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Bilim Otobüsü Gençleri Uygulamalı Etkinliklerle Buluşturdu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş’ın “Bilim Otobüsü” Elbistanlı gençlerle buluştu. Eğitici aktiviteleri, deney ve bilimsel uygulamalarla gençler, bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı buldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Muhtarlar Buluşması Elbistan’da Devam Etti
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Muhtarlar Buluşması, Elbistan’da devam etti. Toplantıda mahalle muhtarlarının talep ve önerileri dinlenerek ihtiyaçlara yönelik çözüm yolları istişare edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Tüm Birimleriyle Şiddetli Yağışa Karşı Seferberlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, etkili olan sağanak yağışların ardından şehir genelinde temizlik, altyapı onarımı ve yol tamirlerini durmaksızın sürdürdü. Ekipler, gece boyunca sürdürdüğü çalışmalarda sağanak yağışların oluşturduğu tahribatları giderdi.
1000 Genç Tek Nefes Oldu: Kahramanmaraş’ta 103. Yıl Coşkusu Sahneye Taştı
Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet’in 1000 Sesi” konserinde öğrenciler sahne aldı. Merkez Spor Kompleksi’ndeki programda, gençlerin performansı ve salonu dolduran katılımcıların ilgisi kutlamalara renk kattı.