© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraşlı Gençler Yaz Tatilini Genç KAMEK’le Değerlendiriyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz tatilinde gençlere yönelik düzenlenen Genç KAMEK’te eğitimler başladı. Gençler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de yeni dostluklar edinerek yaz tatillerini daha sosyal ve anlamlı kılıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yaz tatilini daha verimli, üretken ve sosyal bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Genç KAMEK çatısı altında birbirinden renkli atölye çalışmaları başlattı. Bu kapsamda; sanatsal mozaikten ebruya, ahşap boyamadan resime, pastacılıktan halk oyunlarına kadar 20 farklı branşta eğitim veriliyor.

Gençler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de yeni dostluklar edinerek yaz tatillerini daha sosyal ve anlamlı kılıyor.

Hem Üretiyor Hem Sosyalleşiyorlar

Kurslar, sadece mesleki ya da sanatsal becerilerin geliştirilmesini hedeflemekle kalmıyor; aynı zamanda gençlerin sosyal yönlerini kuvvetlendirmeyi, özgüvenlerini artırmayı ve ilgi duydukları alanlarda derinleşmelerini amaçlıyor. Resim Atölyesi kursiyeri Barış Paköz, KAMEK’in sunduğu imkanların kişisel hedeflerine önemli katkı sağladığını ifade etti. Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olan ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni hedefleyen Paköz, “Resim yapmayı küçüklüğümden beri çok seviyorum. KAMEK’te aldığım eğitimle kendimi daha da geliştiriyorum. Bu kursun bana üniversite hedefim yolunda büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. El Becerileri Atölyesi katılımcılarından Azra Sepetyapan ise kursun sosyalleşme açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, “Arkadaşımla birlikte sosyal aktivitelere katılmak istiyorduk. Bunun için KAMEK’teki el becerileri kursuna yazıldık. Hem el becerilerimizi geliştiriyoruz hem de yaz tatilimizi eğlenceli ve verimli geçiriyoruz. Bize çok büyük katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER