© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ın Yeniden İmarı: Azerbaycan Mahallesi'nde Çalışmalar Sürüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan Mahallesi’nde yol yapım çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bölgede sıcak asfalt serimi ve kilit parke imalatlarına başlanmış durumda. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteklediği projeler kapsamında yürütülen çalışmalar, şehrin yeniden imar ve inşasında önemli bir rol oynuyor.

Emlak Konut ve TOKİ’nin yürüttüğü projelerle yeni yaşam alanları oluşturulurken, Büyükşehir Belediyesi de bu alanlarda üstyapı çalışmalarını üstleniyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yeni konut alanlarının çevre düzenlemesi ve ulaşım altyapısını tamamlamak için yoğun bir mesai harcıyor.

Başkan Görgel: “Şehrimizi Birlikte Geleceğe Hazırlıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yeni yaşam alanlarındaki üstyapı çalışmalarının önemine vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu:
“Kahramanmaraş’ımızın yeniden imar ve inşası için projelerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Şehir merkezinde yükselen kentsel tasarım projeleri, modern ve sürdürülebilir bir Kahramanmaraş için önemli bir adım. Emlak Konut ve TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilen projelerin çevresindeki yolları, yeşil alanları ve sosyal donatı alanlarını titizlikle hazırlıyoruz. Şehrimizi, birlik ve beraberlik içinde daha güzel yarınlara taşıyacağız. Yeniden yükselen Kahramanmaraş, hepimizin ortak çabasıyla şekilleniyor.”

Modern Yollar ve Sosyal Alanlar

Yeni konut alanlarının çevresindeki düzenlemeler, modern yolların yanı sıra yeşil alanlar ve sosyal donatı alanlarını da içeriyor. Bu çalışmalar, hem bölgedeki yaşam kalitesini artırmayı hem de şehir genelinde sürdürülebilir bir altyapı oluşturmayı hedefliyor.

Azerbaycan Mahallesi’ndeki çalışmaların kısa süre içinde tamamlanarak yeni yaşam alanlarının hizmete sunulması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER