Kahramanmaraş’ın 6 İlçesinde Kar Alarmı!
Kahramanmaraş HaberleriAKOM, Kahramanmaraş’ın 6 ilçesi için kar ve buzlanma uyarısı yaptı. Afşin, Göksun ve Elbistan’da kar bekleniyor.
Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kent genelinde kar yağışı ve buzlanma riskine karşı uyarı yayınladı.
Yapılan açıklamada, Afşin, Elbistan, Göksun, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmurun gece saatlerinden itibaren kar yağışına dönüşeceği belirtildi.
AKOM yetkilileri, soğuk hava nedeniyle don, buzlanma ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini vurgulayarak vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.
Özellikle sürücülere kış lastiği ve zincir bulundurma çağrısı yapılırken, belediye ekiplerinin olası durumlara karşı hazır beklediği bildirildi.
?️ Yüksek Kesimlerde Kar Etkili Olacak
Meteorolojik verilere göre, kar yağışının Afşin ve Göksun’un kuzey bölgelerinde zamanla yoğunlaşması bekleniyor.
AKOM, vatandaşların mecbur kalmadıkça gece yolculuklarından kaçınmaları ve araçlarını hazırlıklı hale getirmeleri gerektiğini vurguladı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.