© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’a 17 Bin 500 Kapasiteli Dev Spor Kompleksi Geliyor!

TFF Süper Lig’de 2024 - 2025 sezonu verilerine göre 4 büyükler dışında geriye kalan 15 takımın seyirci ortalaması 17 bin 500 kişiyi aşamadı. Sezon seyirci ortalaması 11 bin 844 oldu.

Kahramanmaraş, sportif ve sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacak dev bir yatırımla buluşmaya hazırlanıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle şehre kazandırılacak yeni spor kompleksi için yapım ihalesi 30 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Yalnızca bir stadyum değil, aynı zamanda yaşayan bir kompleks olarak tasarlanan proje; 17 bin 500 seyirci kapasiteli modern bir stadyum, seyircilere konfor sağlayacak localar, geniş fuaye alanları ve sosyal donatılarıyla şehrin çehresini değiştirecek. Sporun her alanında erişilebilirlik sunacak kompleks, bölgenin en nitelikli yaşam merkezlerinden biri olmaya aday.

Süper Lig Ortalamasının Üzerinde Seyirci Kapasitesi

Kahramanmaraş’a kazandırılacak olan 17 bin 500 kişilik stadyum, yalnızca bölgesel ihtiyaçlara değil, ulusal düzeydeki sportif beklentilere de yanıt verebilecek nitelikte. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Lig’de 2024 – 2025 sezonu verilerine göre Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dışındaki hiçbir takımın seyirci ortalaması 17 bin 500 kişiyi aşamadı. 19 takımın sezon boyunca seyirci ortalaması 11 bin 844’te kaldı.

Hem Stadyum Hem Sosyal Yaşam Alanı

Seyirci kapasitesinin yanı sıra projenin sunduğu sosyal yaşam unsurları da dikkat çekiyor. Spor karşılaşmaları dışında yıl boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yapabilecek kapasitedeki fuaye alanları, ticari üniteler, kafeler ve otopark alanlarıyla kompleks; ailelerin, gençlerin ve spor tutkunlarının bir araya geleceği canlı bir merkez haline gelecek. 30 Haziran’da yapılacak ihale sonrasında yapım süreci başlayacak olan kompleksin, bölge sporuna yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER