Kahramanmaraş Yavşan Yaylası İlgi Artıyor
GÜNDEMYavşan Yaylası Tabiat Parkı yatırımlarını yerinde inceleyen Başkan Güngör, “Dereboğazı’ndan Yavşan Yayla’mıza kadar toplamda 8 kilometrelik bir arterin altyapısını oluşturduk, inşallah bir haftaya asfaltına da başlıyoruz. Ayrıca bölgeye ulaşım sağlayan 4,5 kilometrelik transit bir yol açacağız” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programı kapsamında şehre gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile Yavşan Yaylası Tabiat Parkı’nı ziyaret etti. AK Parti Milletvekili İmran Kılıç ve Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kılçık’ın da katıldığı ziyaret programında, bölgedeki yatırımlar yerinde incelendi, muhtarlarla bir araya gelindi. Düzenlenen program sonrası açıklamada bulunan Başkan Hayrettin Güngör, “Bugün çok kıymetli heyetimizle Yavşan Yaylası Tabiat Parkı’nı ziyaret ettik. Kahramanmaraş doğal güzelliği ve mirasıyla eşsiz mekânlara sahip bir şehir. Biz bu mekânlarımızın altyapısını iyileştirip daha ulaşılabilir hale getirerek ziyaretçi sayımızı artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Turizme Çıkan Arterler Baştan Uca Yenilendi
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör açıklamasının devamında turizm bölgelerinde yapılan yatırımlara dikkat çekti: “Turizm bölgelerimizde, Ilıca, Yeşilgöz, Döngel, Ekinözü’nde olduğu gibi burada da altyapı noktasında yatırımlar hayata geçirdik. Dereboğazı’ndan Yavşan Yayla’mıza kadar toplamda 8 kilometrelik bir arterin altyapısını oluşturduk, inşallah bir haftaya asfaltına da başlıyoruz. Ayrıca bölgeye ulaşım sağlayan 4,5 kilometrelik transit bir yol açacağız. Fen İşleri Daire Başkanlığı’mızı görevlendirdik, bu konuda da çalışmalarını sürdürüyor. Buradaki ulaşılabilirliği artırdığımızda ziyaretçi potansiyelimiz de artmış olacak.”
Genel Başkan’dan Turizm Daveti
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan açıklamasında herkesi bölgedeki güzellikleri görmeye davet ederek: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ile birlikte burayı ziyaret etme fırsatı yakaladık. Yavşan Yaylası gerçekten doğa harikası bir yer. Herkesin gelmesini, bu havayı teneffüs etmesini tavsiye ediyorum. Burayı daha ulaşılabilir hale getirecek yatırımlar yapıldığına şahit olduk. İnşallah bizler de MÜSİAD olarak burada yapılacak projelerin destekçisi olacağız” diye konuştu.
Ziyaretçi Potansiyeli Artacak
Milletvekili İmran Kılıç ise açıklamasında, “Burada Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan yatırımların, yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçi potansiyelini artıracağını düşünüyorum. Yaylası, tabiatı ve temiz havasıyla Yavşan Yaylası, herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer. Elbette buraların turizme kazandırılması, güzide mekânlarımızın tanıtılması biz Kahramanmaraşlıları son derece sevindiriyor” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.