© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Kudüs Şairi Nuri Pakdil Anılacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından “Gel ve Hayatı Anla” temasıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, kitap şöleninin yanı sıra kültür ve edebiyat dünyasına ışık tutan özel etkinliklere de ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Türk edebiyatının öncü isimlerinden, düşünce ve şiir dünyamızda derin izler bırakan Kudüs Şairi Nuri Pakdil, vefatının altıncı yıl dönümünde özel bir programla anılacak.

KAFUM’da 24 Ekim Cuma günü saat 17.00’da gerçekleştirilecek programda, yazar Necip Evlice ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selim Somuncu, Nuri Pakdil’in yazı hayatını, fikir dünyasını ve edebiyata yön veren duruşunu farklı yönleriyle ele alacak. Konuşmacılar, Pakdil’in yalnızca bir şair değil; aynı zamanda “Yedi Güzel Adam” kuşağına ve kendisinden sonra gelen edebiyatçılara ilham kaynağı olan bir fikir ve dava adamı oluşuna da dikkat çekecek. Ayrıca, Türk düşünce hayatına kazandırdığı eserler, dergicilik geleneğine katkısı ve edebiyatın toplumsal bilinç üzerindeki etkisine dair değerlendirmeler de paylaşılacak.

“Tüm Vatandaşlarımız Davetlidir”

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek bu anlamlı programa tüm vatandaşların davetli olduğu belirtilerek, “Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği büyük bir fikir ve edebiyat insanı olan Nuri Pakdil’i, vefatının altıncı yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Onun eserlerinden, fikirlerinden ve duruşundan ilham almak üzere tüm hemşehrilerimizi bu özel programa bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER