© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş kent konseyine ne oldu

Kurulduğu ilk yıllarda aktif bir çalışma sergileyen Kahramanmaraş Kent Konseyi’nden uzun bir süredir ses seda çıkmıyor. Acaba Kahramanmaraş Kent Konseyi dağıtıldı da kamuoyunun haberi mi olmadı?

2007 yılının Aralık ayında 224 sivil toplum kuruluşuna çağrıda bulunarak ilk genel kurulu gerçekleştirilen Kahramanmaraş Kent Konseyi, Zeynep Arıkan Başkanlığında Kahramanmaraş menfaatine oldukça başarılı çalışmalar ortaya koymuştu. Zeynep Arıkan, günümüzde Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi olarak aktif çalışma sergiliyor; fakat Kahramanmaraş Kent Konseyi işlevsiz kalmış durumda!

Yöneticiler ve idarecilerle beraber şehrin yönetimine katkıda bulunmak için kurulan Kahramanmaraş Kent Konseyi, tolumun her kesimine ulaşan projeleriyle Kahramanmaraş’ta eğitimden sağlığa, istihdamdan spora kadar hemen hemen her alanda varlığını hissettirmiş; toplumdaki sivil ve gönüllü grupların yönetime katılmasında büyük gayretler sergilemişti.

Kahramanmaraş Belediye eski Başkanı Mustafa Poyraz zamanında, Belediye Kanunu ile birlikte kurulan ve eksiklik yaşanan alanlara Sivil Toplum Kuruluşu statüsüyle el atan Kent Konseyi şehrin tamamını ilgilendiren bir yapı olarak faaliyetlerini sürdürdü. Ancak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç döneminde yoğun bir çalışma içine giremedi.

Aktif olduğu dönemde ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla Kahramanmaraş için elzem bir ihtiyaç olduğu anlaşılan Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin Gençlik Meclisi, 2009-2010 yılları arasında Ulusal Gençlik Parlamentosu tarafından En İyi Çıkış Yapan Gençlik Meclisi Ödülü’ne layık görülmüştü. Engelliler, Kadınlar ve Gençler Meclisiyle halkın sesi olmuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör, belediyecilik alanındaki tecrübesiyle Kahramanmaraş Kent Konseyi’ni yeniden eski şaşalı günlerine döndüremez mi?

Görev yaptığı süre boyunca 5 eğitim bölgesine 5 spor tesisi, AB Çalışma Ofisi projesi, eğitilmiş gençliğin istihdamı gibi onlarca proje hayata geçiren Kahramanmaraş Kent Konseyi, yeni meclis ve çalışma gruplarıyla yeniden yönetimde söz sahibi yapılamaz mı? Bu yapıya en büyük katkıyı yine bu işi en iyi bilenlerden biri olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör sahip çıkamaz mı?

Kahramanmaraş’ın ev sahipliğini yaptığı 2012 yılındaki 4. Kent Konseyleri Buluşmasında Kent Konseyleri Birliği 4. Dönem Genel Başkanlığına layık görülen Zeynep Arıkan ile Belediyeciliğin duayen ismi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu yapıyı yeniden ayağa kaldıramaz mı?

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER