Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nde Diyabet Farkındalığı İçin Örnek Etkinlik
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yönelik “Diyabet Farkındalık Etkinliği” düzenlendi.
KİÜ Karacasu Kampüsü öğrenci yemekhanesi önünde gerçekleştirilen etkinlik, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan, Genel Sekreter Ferat Karataşlı, akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildi.
Etkinlikte, KİÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından, üniversitede eğitim gören öğrencilerin kan şekeri değerleri, vital bulguları, boy-kilo oranları ve vücut yağ oranı ölçümleri gerçekleştirildi.
Etkinlik alanını ziyaret eden KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan’ın da değerleri kontrol edilirken, yapılan ölçümlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Etkinlikte görev alan akademisyen ve öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Bakan, şöyle konuştu:
“Bugün Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde görev yapan kıymetli hocalarımız, Hemşirelik ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerimiz ve Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğümüz anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Tüm öğrencilerimizin vücut değerlerini ölçtüler. Biz de diyabet başta olmak üzere toplum sağlığını ilgilendiren sorunlara dikkat çekmek için bugün burada yerimizi aldık. Bizim de yapılan ölçümlerimizde çok şükür değerlerimiz gayet iyi çıktı. İnşallah bundan sonraki süreçte de tüm enerjimizle üniversitemize ve öğrencilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben bu güzel etkinliği gerçekleştiren hocalarımı, öğrencilerimi gönülden kutluyorum. İnşallah İstiklal Üniversitesi olarak güzel aktivitelere imza atmaya devam edeceğiz.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.