Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, 'Sıfır Atık' Bilinci İçin Etkinlik Düzenledi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) tarafından “Sıfır Atık” farkındalık etkinliği düzenlendi.
KİÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü ve Türkoğlu Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan, Genel Sekreter Ferat Karataşlı, akademik ve idari personelin yanı sıra, diğer kurum temsilcilerinin de katıldığı programda, sıfır atık anlayışıyla geri dönüşüme kazandırılabilecek ürünler ele alındı.
Çevre sorunları ile geri dönüşüm gibi konularda sunumların gerçekleştiği programda, Türkoğlu Meslek Yüksekokulu akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Mehri Banu Erdem tarafından “Tersine Lojistik”, Öğr. Gör. Elif Bahar Kılınç tarafından “Çevre Kirliliği”, Öğr. Gör. Fatoş Ceren Şahin tarafından “Tekstil Atıkları ve Teskstil Atıklarının Yeniden Kullanımı”, Öğr. Gör. Züleyha Dal Konuş tarafından “Çevre Kirliliğinin Gıdalar Üzerine Etkileri ve Gıda Atıklarının Geri Dönüşümü” başlıkları altında katılımcılara bilgiler aktarıldı.
Etkinliğe katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürlüğünden Çevre Mühendisi Abdussamet Hançerkıran’da, “Belediyelerde Atık Yönetimi” sunumu ile yerel yönetimlerin geri dönüşümde üsteleneceği görevlere ilişkin bilgiler verdi. Ardından Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gök tarafından, katkıları dolayısıyla Hançerkıran’a teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.
Program, akademik ve idari personel ile öğrenciler tarafından getirilen atık malzemelerin geri dönüşüme kazandırılması için teslim edilmesi ile son buldu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.