Kahramanmaraş Havalimanı’nda İlk 3 Ayda 644 Uçuş Gerçekleşti
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Havalimanı 2025’e Hareketli Girdi: Mart Ayında 19 Binden Fazla Yolcu Ağırladı
Kahramanmaraş Havalimanı, 2025 yılının ilk çeyreğinde yoğun bir dönem geçirdi. DHMİ tarafından açıklanan verilere göre, sadece mart ayında 19.372 yolcu havalimanını kullandı. Aynı ayda 228 uçak iniş ve kalkış yaptı. Bu uçuşlar arasında 2 dış hat seferi de yer aldı.
Yolcu trafiği kadar yük trafiğinde de hareketlilik yaşandı. Mart ayı boyunca toplam 162 ton yük taşındı. Bu rakam kargo, posta ve bagaj trafiğini kapsıyor.
2025 yılının Ocak-Mart dönemine ait toplam veriler de dikkat çekici: Havalimanı bu süreçte 60.545 yolcu, 644 uçak ve 556 ton yük trafiğine ev sahipliği yaptı. Açıklanan istatistikler, Kahramanmaraş’ın hava yolu ulaşımında artan bir ivme yakaladığını gösteriyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.