© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş, Gazze İçin Tek Yürek Oldu

Gazze’de yaşanılan insanlık dramına dikkat çekmek için “Nehirden Denize, Maraş’tan Gazze’ye” temasıyla yürüyüş ve miting düzenlendi. Binlerce kişi, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkının yanında olduklarını göstermek amacıyla bir araya geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplumsal ve insani konulardaki duyarlılığını bir kez daha ortaya koyarak anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraş Platformu iş birliğiyle düzenlenen “Büyük Gazze Mitingi”, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 “Nehirden Denize, Maraş’tan Gazze’ye” temasıyla düzenlenen etkinlik, şehrin dört bir yanından gelen vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Mahmut Es’at Coşan Camii önünde toplanan kalabalık, ellerinde Filistin bayraklarıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca tekbirler, dualar ve Filistin’e destek sloganları yükseldi. Kortej yürüyüşünün ardından program, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde düzenlenen mitingle devam etti. Alanı dolduran binlerce kişi, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkının yanında olduklarını göstermek amacıyla bir araya geldi.

Etkinlikte; şiir dinletileri, marşlar ve tiyatral gösteriler sahnelendi. Gösterilerde Gazze’de yaşanan trajediler, sivillere yönelik saldırılar ve insanlık dışı uygulamalar sanatın diliyle anlatılarak izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Katılımcılar, Filistin’e yönelik zulmün son bulması için dualar etti.

Programda sivil toplum kuruluşları temsilcileri de söz alarak, Filistin halkına destek çağrısında bulundu. Katılımcılar, “Gazze yalnız değildir”, “Filistin direniştir” ve “Kahramanmaraş’tan Gazze’ye selam olsun” sloganlarıyla meydanı inletti.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER