Kahramanmaraş Büyükşehir’in Mobil Çocuk Kütüphanesi Her Yerde
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara kitap sevgisi aşılamak ve okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirdiği Mobil Çocuk Kütüphanesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılında da ziyaretlerine devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin kırsal bölgelerde yaşayan çocukların bilgiye erişimini kolaylaştırmak ve kitaplarla dostluk kurmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Mobil Çocuk Kütüphanesi, 2025 - 2026 eğitim öğretim yılında da çocuklara eğlenceli ve eğitici etkinlikleri buluşturmaya devam ediyor. Sadece kitap okumayı değil, eğlenceli ve eğitici etkinliklerle çocukların sosyal ve zihinsel gelişimine destek veren Mobil Çocuk Kütüphanesi, yeni eğitim döneminde de Onikişubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Göksun, Pazarcık ve Türkoğlu kırsalında okulları ziyaret ederek çocuklara özel hazırlanan etkinliklerle dolu dolu bir program sundu.
İlçe İlçe Bilgi Yolculuğu
Her durakta çocuklar için özel olarak hazırlanan programların sunulduğu etkinliklerde masal saatleriyle hayal dünyaları genişletilen minikler, boyama etkinlikleriyle yaratıcılıklarını konuşturdu. Kitap okuma saatleriyle sayfaların gücünü keşfeden çocuklar, kütüphane kurallarını öğrenerek bilgiye kavuştu.
Zihinsel Gelişime Katkı Sağlayan Oyunlar
Mobil Çocuk Kütüphanesi’nin sunduğu etkinlikler sadece eğlenceyle sınırlı kalmadı. Yapbozlar, satranç, kelime bulma ve zıt anlamlı kelime oyunları gibi zihinsel gelişimi destekleyen aktivitelerle çocukların analitik düşünme becerileri de güçlendirildi. Etkinlikler sonrası ise çocuklara dergi, kitap ayracı ve boyama kitabı gibi hediyeler verildi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.