Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeniyurt’a Dev Ulaşım Yatırımı: 53 Metrelik Köprü Geliyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal mahallelerinden Yeniyurt’a ulaşım sağlayan güzergâhta bulunan 46 yıllık eski köprü yerine 53 metre uzunluğa ve 9 metre genişliğe sahip modern bir köprü inşa ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için 11 ilçede eş zamanlı olarak yol yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda çalışma gerçekleştirilen noktalardan biri de Dulkadiroğlu’nun kırsal mahallelerinden Yeniyurt oldu. Mahalleye ulaşım sağlayan güzergâhta bulunan 46 yıllık köprü yerine son derece modern ve kullanışlı bir köprü inşa ediliyor.
Yıpranmış yapısı ve dar geçişiyle vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılamakta zorlanan köprünün yerine 53 metre genişliğe ve 9 metre uzunluğa sahip modern bir köprü kazandırılıyor.
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca eski köprünün yıkımı gerçekleştiriliyor. Yıkım ve zemin hazırlıklarının ardından mahalleye kazandırılacak yeni köprünün inşasına başlanacak.
Muhtar Taramış’tan Hizmet Teşekkürü
Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların mahalle için son derece önem arz ettiğini vurgulayan Yeniyurt Mahalle Muhtarı Hasan Taramış, “Mahallemize ulaşım sağlayan yolumuz 1979 yılında yapılmıştı. Zamanla deforme olan köprümüzün ulaşım konforu çok kötüydü. Ayrıca darlığı sebebiyle de araç geçişlerinde sorun oluyordu. Mahalle halkı olarak çok zorluk çekiyorduk, sık sık kazalar oluyordu. Durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e arz ettik. Şimdi de köprümüzün yıkımına başlandı. Fırat Görgel başkanımız ve ekibine mahallemiz adına teşekkür ediyorum” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.