Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ulu Çınarlara Bayram Eli: Yalnız Yaşayan Yaşlılara Destek Sürüyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulu çınarlarını Kurban Bayramı’na hazırlıyor. Ekipler, evlerinde yalnız yaşayan vatandaşları ziyaret ederek hem fiziksel hem de duygusal anlamda destek oluyor.
Sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesimine dokunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yalnız yaşayan yaşlı vatandaşları Kurban Bayramı öncesinde de unutmuyor. Şehrin ulu çınarları, Büyükşehir Belediyesinin şefkat eliyle bayrama hazırlanıyor.
Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, evlerinde yalnız yaşayan yaşlı vatandaşlar, düzenli olarak ziyaret ediliyor.
Bayram öncesi özel bir önem kazanan bu ziyaretlerde ekipler, hem fiziksel hem de duygusal anlamda vatandaşlara destek oluyor.
Ev Temizliği, Kişisel Bakım ve Sağlık Kontrolü Bir Arada
Alanında uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen hizmetler, yalnız yaşayan yaşlıların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.
Ziyaretlerde ev temizliği yapılırken, kişisel bakım ihtiyaçları da özenle karşılanıyor. Ayrıca sağlık kontrolleri de ihmal edilmiyor; yaşlı vatandaşların tansiyon, şeker gibi temel sağlık ölçümleri yapılıyor, ihtiyaç halinde sağlık kuruluşlarına yönlendirmeler gerçekleştiriliyor.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.