Kahramanmaraş Büyükşehir’den Önsen ve Kurtlar’da Kar ve Buzlanmaya Karşı Etkin Mücadele
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Önsen ve Kurtlar mahallelerinde bulunan TOKİ Konutlarına ulaşım sağlayan ana arterlerde biriken karları iş makineleriyle temizlerken, buzlanmanın önüne geçmek amacıyla tuzlama çalışmalarını da eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarının ulaşımda ve vatandaşların günlük yaşamında herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren teyakkuz hâline geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir genelinde 24 saat esasına göre sahada görev yapıyor. Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden çalışan ekipler, başta ana arterler olmak üzere şehir içi ve kırsal mahalle bağlantı yollarını ulaşıma açık tutmak için yoğun bir gayret gösteriyor.
Bu kapsamda Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde çok sayıda ekip ve iş makinesi sahada aktif olarak görev alıyor. Yürütülen çalışmaların önemli noktalarından biri de Önsen ve Kurtlar mahallelerinde bulunan TOKİ Konutları oldu.
Yoğun yerleşimin bulunduğu bu bölgelerde, TOKİ’lere ulaşım sağlayan ana arterlerde biriken karlar iş makineleriyle temizlenirken, soğuk hava koşulları nedeniyle oluşabilecek buzlanmanın önüne geçmek amacıyla tuzlama çalışmaları da eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.
Ekipler tarafından titizlikle sürdürülen kar küreme ve tuzlama faaliyetleri sayesinde yollar kar ve buzdan arındırılarak güvenli hâle getirilirken hem araç hem de yaya trafiğinin sorunsuz şekilde devam etmesi sağlanıyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.