Kahramanmaraş Büyükşehir’den Kuzey İlçelere Kar Mesaisi: Yollar Açık Tutuluyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kuzey ilçelerde yerleşim yerlerini ulaşıma açık tutmak için 48 iş makinesiyle kar küreme, tuzlama ve solisyon uygulamalarını durmaksızın sürdürüyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkili olan yoğun kar yağışının ulaşımda ve günlük yaşamda aksamalara neden olmaması için tüm birimleriyle sahadaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, merkezle birlikte kuzey ilçelerde de karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde; Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak’ta kar küreme, tuzlama ve solisyon uygulamaları kesintisiz olarak yürütülüyor. Toplam 48 araç ve onlarca personelin görev aldığı çalışmalarda, özellikle ilçe merkezleri ile yüksek kesimlerde bulunan kırsal mahalleler öncelikli olarak ele alınıyor.
Ekipler, sorumluluk alanındaki arterleri ulaşıma açık tutmak için sahada görev yapıyor. Kar yağışının yoğunlaştığı bölgelerde buzlanma riskine karşı tuzlama ve solisyon uygulamaları titizlikle sürdürülürken, vatandaşların güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi için tüm imkânlar seferber ediliyor.
Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına kar küreme çalışmalarına ağırlık verilirken, kapanan veya kapanma riski bulunan yollar hızlı bir şekilde ulaşıma açılıyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.