© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehirden Kültür Atağı: Üç Yeni Dergi Yayını!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin zengin kültürel mirasını korumak ve tanıtmak amacıyla hazırladığı kültür yayınlarıyla edebiyat ve sanat dünyasına katkıda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yayımlanan Berdücesi, Evelahir, ve Yitiksöz dergilerinin yeni sayıları okurlarla buluştu.

Şehrin kültür sanat dergisi Evelahir, yeni sayısında Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini ele alıyor. Şehrin turizm potansiyelini tanıtan makaleler, gastronomi alanındaki eşsiz tatlara dair yazılar ve kültür sanat etkinliklerinin detayları, derginin öne çıkan içeriklerinden. Evelahir, farklı bakış açılarıyla her yaştan okurun ilgisini çekiyor.

Berdücesi: Mevsimlik Bir Edebiyat ve Sanat Yolculuğu

Kış sayısıyla okurları selamlayan Berdücesi, amatör ve profesyonel yazarların bir araya geldiği bir platform olarak dikkat çekiyor. Öykü, şiir ve deneme gibi zengin bir içerik sunan mevsimlik dergi, edebiyatseverlere keyifli bir okuma deneyimi vadediyor.

Yitiksöz: Edebiyat ve Düşünce İçin İlham Verici Bir Kaynak

Edebiyat ve düşünce dergisi Yitiksöz, çarpıcı analizleri, derinlikli makaleleri ve etkileyici edebiyat çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Düşünceye ve sanata dair farklı perspektifler sunan dergi, entelektüeller ve edebiyat tutkunları için vazgeçilmez bir eser niteliğinde.

Dergilere Dijital Erişim İmkanı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu özel yayınlarına sadece basılı olarak değil, dijital ortamda da ulaşmak mümkün. Berdücesi, Evelahir ve Yitiksöz dergilerinin hem yeni hem de geçmiş sayılarını Büyükşehir Belediyesi’nin e-dergi platformu ve Marasta Edebiyat adreslerinden çevrimiçi olarak okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER