© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Yolculuğunda Gençlere Güçlü Destek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KPSS’ye hazırlanan gençlere yönelik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ücretsiz kamp düzenledi. Türkiye’nin alanında uzman eğitimcileri, KPSS’ye hazırlanan adaylarla bir araya gelerek hem ders tekrarları yaptı hem de sınav sürecine ilişkin kritik bilgiler aktardı.

Genç dostu projeleriyle öne çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanındaki desteklerine bir yenisini daha ekleyerek Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) hazırlanan gençleri kapsamlı bir kampta buluşturdu. Başkan Fırat Görgel öncülüğünde hayata geçirilen çalışma, gençlerin akademik ve mesleki hedeflerine ulaşmalarına önemli katkı sağladı. Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş koordinesinde, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen KPSS Kampı’nda Türkiye’nin alanında uzman eğitimcileri, KPSS’ye hazırlanan adaylarla bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kampta gençler hem ders tekrarları yaptı hem de sınav sürecine ilişkin kritik bilgiler edindi.

Alanında Uzman Eğitimcilerden Yoğun Eğitim Programı

Kamp kapsamında; Coğrafya alanında Engin Eraydın, Matematik alanında İlyas Güneş, Anayasa dersinde Özgür Özkınık, Türkçe alanında Yelda Ünal, Tarih dersinde ise Günay Aktaş,

KPSS adaylarına yönelik konu anlatımları, çıkmış sorular üzerinden tekrarlar ve etkili soru çözüm teknikleri paylaştı. Eğitimciler, sınav sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar, zaman yönetimi ve doğru çalışma stratejileri konusunda da gençlere yol gösterdi.

Gençlerden Büyükşehir’e Teşekkür

Kampa katılan KPSS adayları, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Betül Polat, kampın beklentilerinin üzerinde verimli geçtiğini belirterek, “Bu süreçte Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kampın çok faydalı olacağını düşünerek katıldım. Çıkmış sorular üzerinden genel tekrarlar yaptık, hocalarımıza birebir soru sorma imkânı bulduk. Bizlere bu fırsatı sunan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Mehmet Dağ ise, “Bu kamp sayesinde sınava dair yeni çalışma taktikleri ve soru çözüm teknikleri öğrendik. Gerçekten heybeme yeni şeyler ekledim. Bu güzel organizasyon için Fırat Görgel Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Bir diğer katılımcı Resul Kara da “Bugün hocalarımızdan soru çözüm teknikleri ve ders çalışırken dikkat etmemiz gereken konularla ilgili çok kıymetli tavsiyeler aldık. Pusula Maraş’ın etkinliklerini ilgiyle takip ediyorum. Bu kamp da en özel organizasyonlardan biri oldu. Gençlere verdiği destek için Fırat Görgel Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER