© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençlere Yeni Nesil Teknoloji Eğitimleri; Kurslara Başvurular Başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KAMEK’te “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi” ile “Python ile Veri Analizi” eğitimleri başlatıyor. Çevrimiçi olarak yapılabilen başvurularda son gün 5 Aralık Cuma.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla her yaş grubuna yönelik etkinlik ve programlar hayata geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik eğitim desteklerini de artırarak sürdürüyor. Kahramanmaraş Meslek Edindirme Kursları (KAMEK) bünyesinde gençlere hem eğlenceli hem de öğretici pek çok eğitim sunan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bilişim teknolojileri alanında önemli bir adım daha atıyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğiyle yürütülen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri” projesi kapsamında KAMEK’te “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi” ile “Python ile Veri Analizi” kursları açılıyor. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje ile gençlere geleceğin mesleklerine hazırlayan nitelikli eğitimler sunulacak. Bu kapsamda kurslarla, katılımcıların yapay zekâ, makine öğrenimi, veri analizi ve programlama gibi günümüzün en hızlı gelişen alanlarında yetkinlik kazanmaları hedefleniyor.

Başvurular Çevrimiçi Olarak Alınıyor

18 – 29 yaş aralığındaki gençlerin katılımına açık olan kurslara başvurular, https://kamek.kahramanmaras.bel.tr adresi üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilebiliyor. Teknoloji alanında kariyer yapmak isteyen gençler için önemli bir fırsat sunan eğitim programının son başvuru tarihi ise 5 Aralık Cuma. Kurs içerikleri, eğitim süreci ve başvuru şartlarıyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen gençlerin 0552 033 99 51 numaralı Whatsapp danışma hattına ulaşabileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER