Kahramanmaraş Büyükşehirden Depremden Hasar Gören Terminallere Yenileme Atağı!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ve Elbistan Terminallerini Yeniden Yapılandırıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören Göksun ve Elbistan otogarlarını kapsamlı bir yenileme sürecine sokuyor. Deprem sonrası ilçe halkına daha iyi hizmet sunmak amacıyla yürütülen çalışmalar, otogarların hem iç hem de dış mekanlarını baştan uca modernize etmeyi hedefliyor.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen projeyle, otogarların bilet satış gişelerinden dinlenme alanlarına, sosyal donatılardan aydınlatma ve otopark alanlarına kadar tüm bölümleri yenilenecek. Ayrıca, şebeke hatlarında da güçlendirme ve iyileştirmeler yapılacak. İç ve dış mekân düzenlemeleri tamamlandıktan sonra, çevre düzenleme uygulamalarına da başlanacak.
Bu kapsamlı yenileme ile otogarlar, modern bir görünüme kavuşarak ilçe halkının hizmetine sunulacak. Bu projeyle, Kahramanmaraş'ın deprem öncesi durumundan daha iyi bir noktaya taşınması amaçlanıyor.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.