Kahramanmaraş Büyükşehir’den Anlamlı Organizasyon: Şehit Aileleri ve Gaziler Çanakkale Yolunda
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin şehit aileleri ve gazilere yönelik düzenlediği Çanakkale gezisine katılmak üzere ilk kafile yola çıktı. Katılımcılar, milletin kaderini değiştiren destansı mücadelenin yaşandığı toprakları yerinde görme imkânı bulacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, aziz şehitlerin emaneti olan kıymetli aileleri ve kahraman gazilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda yıl boyunca çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, anlam yüklü bir organizasyonu daha hayata geçirerek şehit yakınları ve gazileri tarih yolculuğuna uğurladı. Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirilen ve büyük memnuniyetle karşılanan Çanakkale gezisi, bu yıl da yeniden düzenleniyor.
Program kapsamında şehit aileleri ve gazilerden oluşan 70 kişilik ilk kafile, Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıktı. Katılımcılar, milletin kaderini değiştiren destansı mücadelenin yaşandığı toprakları yerinde görme imkânı bulacak. Etaplar halinde gerçekleştirilecek gezi programıyla toplam 240 şehit yakını ve gazi Çanakkale’yi ziyaret edecek. Katılımcılar, hem Türkiye’nin yakın tarihine tanıklık edecek hem de manevi değeri yüksek mekânlarda duygu dolu anlar yaşayacak. Programın, katılımcılar açısından hem anlamlı bir anma hem de güçlü bir aidiyet duygusu oluşturması hedefleniyor.
“Şehitler Diyarını Görme Fırsatı Bulacağız”
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Ali Küpeli, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’in destekleriyle Kıbrıs gazilerimizle birlikte Çanakkale gezisine gidiyoruz. Geçtiğimiz yıl 240 gazi ve şehit ailesi bu anlamlı geziye katılmıştı. Bu yıl da etaplar halinde yine 240 gazimiz ve şehit ailemiz şehitler diyarını görme fırsatı bulacak. Destekleri için Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tayfun Özbek, “70 gazimiz ve şehit ailemizle birlikte bugün kahramanlar diyarından şehitler diyarına yolculuğa çıkıyoruz. İnşallah Çanakkale destanının yazıldığı toprakları daha yakından tanıma fırsatımız olacak. Bizleri bu anlamlı yolculukla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e teşekkür ediyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.